Tirs_a
Administrator
Dołączył: 24 Lut 2007
Posty: 112
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łodź
|
Wysłany:
Sob 0:57, 03 Mar 2007
Temat postu:
Gulasz rybny |
|
|
•20 dag filetów z ryby (dorsz, grenadier, mintaj….do wyboru)
•1 papryka czerwona
•1 papryka zielona
•2 dojrzałe pomidory bez skóry (niekoniecznie)
•cebula
•1-2 kostki bulionu (najlepiej rybny)
•przecier pomidorowy
•3 małe ogórki konserwowe
•1/3 puszki kukurydzy
•przyprawa do ryb
•gęsta śmietana
•sól, pieprz, olej
Pokroić filety na małe kawałeczki, przyprawić je i podsmażyć na gorącym oleju. Wrzucić do garnka. Zalać gorącym bulionem (1/2 litra) i gotować.
Pokroić wszystkie warzywa w niezbyt drobną kosteczkę (pół x pół cm). Połowę papryki czerwonej i zielonej, pomidory i cebulę podsmażyć przez 1 minutę na gorącym tłuszczu. Wrzucić do garnka z rybą, gdy ta będzie już miękka. Dodać też mały przecier pomidorowy, sól, pieprz. Zupa-gulasz powinna być dość gęsta. Po jakichś 15-20 minutach gotowania pod przykryciem dodać pozostałą paprykę, ogórek konserwowy i kukurydzę. Zostawić gulasz na jakąś godzinę, żeby się przegryzł. Do gulaszu na talerzu, można dołożyć łyżkę gęstej śmietany.
W gulaszu nie za bardzo czuć rybę .
Post został pochwalony 0 razy
|
|