Forum Chrześciajńskie Forum Duchowej Pomocy Strona Główna
Życie pełne zdrowia
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
"O cokolwiek prosić mnie będziecie w imię moje,Ja to spełnię..."
----------------
Intencje modlitewne
Podziel się...
Dziękczynienie
Aby poznać Boga...
----------------
Dotyk Boga...
Boże kim jesteś?
Życie według Słowa Boga
Chrześcijanin dziś
----------------
Życie w rodzinie
Żyję według Bożego Prawa
Zagrożenia dla ducha i ciała
Ciekawe linki
"Nasze ciało jest świątynią Ducha...
----------------
Co nam szkodzi,a co nas wzmacnia?
Życie pełne zdrowia
Ogólne...
----------------
Regulamin
Poznajmy się...
www.solafide.dei.pl
Tematy techniczne
Angelek
Wysłany: Pon 14:32, 05 Mar 2007
Temat postu:
Ja dodaję jeszcze fasolę czerwoną konserwową.
Tirs_a
Wysłany: Sob 0:57, 03 Mar 2007
Temat postu: Gulasz rybny
•20 dag filetów z ryby (dorsz, grenadier, mintaj….do wyboru)
•1 papryka czerwona
•1 papryka zielona
•2 dojrzałe pomidory bez skóry (niekoniecznie)
•cebula
•1-2 kostki bulionu (najlepiej rybny)
•przecier pomidorowy
•3 małe ogórki konserwowe
•1/3 puszki kukurydzy
•przyprawa do ryb
•gęsta śmietana
•sól, pieprz, olej
Pokroić filety na małe kawałeczki, przyprawić je i podsmażyć na gorącym oleju. Wrzucić do garnka. Zalać gorącym bulionem (1/2 litra) i gotować.
Pokroić wszystkie warzywa w niezbyt drobną kosteczkę (pół x pół cm). Połowę papryki czerwonej i zielonej, pomidory i cebulę podsmażyć przez 1 minutę na gorącym tłuszczu. Wrzucić do garnka z rybą, gdy ta będzie już miękka. Dodać też mały przecier pomidorowy, sól, pieprz. Zupa-gulasz powinna być dość gęsta. Po jakichś 15-20 minutach gotowania pod przykryciem dodać pozostałą paprykę, ogórek konserwowy i kukurydzę. Zostawić gulasz na jakąś godzinę, żeby się przegryzł. Do gulaszu na talerzu, można dołożyć łyżkę gęstej śmietany.
W gulaszu nie za bardzo czuć rybę
.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 phpBB Group © 1998-2002
dvdfuture Theme Created by Jay
http://www.dvdfuture.com
verson 1.04
Regulamin